Entrevista a Joan Serra i Arnó

whatsapp-image-2017-01-08-at-12-57-48
Aprofitem el descans nadalenc per parlar amb en Joan Serra i Arnó, actual coordinador esportiu del CFS Ciutat de Mataró i entrenador del primer equip. Volem conèixer una mica més d’ell i saber en quina situació esta actualment el nostre club.

Durant l’entrevista, en Joan Serra ens convida a continuar aprenent i millorant. I recorda que: “Tot esforç té la seva recompensa”

Quina és la teva trajectòria en el Futbol Sala? I de quina manera vas arribar al CFS Ciutat de Mataró?

Doncs vaig començar en un equip de poble com el Canyamars, el qual em va donar molts dels valors que tinc ara, amb 16 o 17 anys, ha plogut molt ja. Vaig passar a jugar amb el Can Massuet, ascendint de manera consecutiva fins a territorial però perdent a molts jugadors del poble per el camí, per això ara també valoro molt que els jugadors siguin la gran majoria de casa o de Mataró. Amb 21 anys vaig arribar a Mataró, que en aquell moment era el MID SPORTS, però amb una lesió a sobre i portant un negoci que no em deixava entrenar com volia, vaig tenir que deixar el Mataró. Després vaig deixar de jugar uns mesos per tornar al Can Massuet on vaig estar fins els 24 o 25 però altre cop les lesions i la feina em van impedir rendir al nivell que jo mateix m’exigia i vaig plegar. En aquest moment, em vaig posar a entrenar a nanos del Can Massuet juvenil tan masculí com Femení i ajudava portant els infantils durant més o menys 4 anys, que van ser força durs però em van ensenyar molt i quan menys m’ho imaginava, ja que volia tenir un any sabàtic, en Carlos Martin ex entrenador meu em va dir si volia portar el juvenil del Ciutat i fer d’entrenador de porters del 1 equip i vaig acabar ajudant a la junta i al coordinador i president Gerard Floriach els quals agraeixo haver-me portat al club.

Compagines la tasca de coordinador esportiu amb la d’entrenador del primer equip. Quina és exactament la teva funció com a coordinador esportiu? I quina de les dues tasques t’agrada més?

Bé cada tasca em dona i em treu coses però realment m’agrada molt entrenar per això a part de les feines que faig com a coordinador intento ajudar en tot el que puc als entrenadors i jugadors del club. Com a coordinador bàsicament organitzo la competició dels equips i faig d’enllaç amb els pares i els entrenadors.

Quants anys portes al càrrec de coordinador? I com entrenador del primer equip?

Doncs amb aquest porto ja 4 temporades com a coordinador i entrenador del primer equip.

Quina valoració faries de la teva gestió de coordinador en aquest temps que portes?

Penso que bastant bona, ja que he pogut ajuntar un bon grup d’entrenadors i hem pogut crear la figura d’entrenador de porters. A part en aquests 4 anys, hem crescut en nombre de jugadors però cal dir que es feina de tots els membres del club els quals agraeixo la seva dedicació.

Quins són els propers projectes esportius del club? O quines línies de treball vol portar el club?

Com a club sempre hem intentat créixer sobretot amb equips de la base així que la intenció es crear un pre-benjamí i un benjamí. Aquesta temporada hem aconseguit tenir un equip d’escoleta, el qual ha de ser el futur del club. Amb línies mes amples volem arribar a mes gent i estem estudiant diverses opcions.

El lema del club es “De la grada al camp, SOM UN” , perquè s’ha triat aquest?

Bé, tot va començar amb unes frases que els hi dic molt als meus jugadors del Sènior A, que en resum ve a dir que si actuem tots junts com si fóssim un tot ens anirà millor i d’aquí ho vam portar a la grada i a les oficines. Creiem que si tots anem a una, el club anirà per bon camí i això a de començar per la grada que ens ha d’animar i ajudar a tots els equips.

Portem tres mesos de competició i a pocs partits de finalitzar la primera volta. Podries fer una valoració de la situació dels nostres equips? I quins objectius tenen?

El primer objectiu es el d’inculcar uns valors i una passió per el futbol sala i que tothom vulgui millorar per ajudar a créixer el club. L’escoleta actualment només es dedica a jugar i passar-s’ho bé i molt en compte gotes se’ls i va introduint conceptes molt bàsics L’Aleví actualment es tercer de la seva lliga barallant-se a la part de dalt i practicant un molt bon joc, gràcies a la feina de Pol Roy i Pol Pinyol, juvenils del nostre club. El seu objectiu ha de ser el d’aprendre i seguir lluitant a la part capdavantera de la classificació. L’infantil ara mateix es últim en una lliga molt i molt complicada com es la primera divisió. En el seu moment va costar prendre una decisió amb aquest equip ja que volíem mantenir els jugadors que estaven a tercera en comptes d’anar a fitxar a fora i els està costant agafar el ritme, tot i que els nanos han millorat molt amb l’ajuda del seu incansable entrenador en Marc Bruguera el qual està fent una gran feina. El cadet B de la mà del jugador del sènior A Lluís Macias està treballant per posar a to uns jugadors que l’any que ve han d’agafar el relleu en el cadet A. El cadet A tot i tenir una bona plantilla i un gran entrenador i preparador físic com es en Marc Vilà, que apart es jugador del sènior B, s’ha trobat uns rivals molt durs però crec que acabarà lluitant per les primeres posicions a final de temporada. El Juvenil, tot i tenir una barreja de jugadors de primer i tercer any, està competint en una molt i molt ajustada primera divisió. Actualment està per la part de sota però gràcies al bon treball de Carlos Camacho estic segur que acabarà mantenint la categoria. A part d’això, Camacho treballa colze amb colze amb mi per portar els juvenils amb un bon nivell per jugar tant en el Sènior B com en el Sènior A. Prova d’això es que 5 d’ells ja en debutat en algun dels equips. El Sènior B actualment son quarts a la lliga, tot i ser un equip de nova creació, ha d’acabar sent un sots-21 que serveixi de pont als juvenils abans de passar al Sènior A. L’objectiu es lluitar per l’ascens. El Sènior A ara estem a la zona alta de la classificació lluitant per agafar els primers, tot i les baixes de dos jugadors importants com Guarnido que va patir un greu accident de moto i el qual està treballant per tornar a jugar encara que li queda molt i en Chus la nova incorporació que va tenir molta mala sort i només va jugar dos partits de lliga. Si tot va bé tornarà ja. L’objectiu es l’ascens tot i que haurem de lluitar molt. El Sènior Femení ara mateix estan últimes a la divisió d’honor. Una divisió que requereix un gran esforç i dedicació esperem que agafin el ritme de la competició en el seu primer any i lluitin per la permanència. L’Esport adaptat de la ma de Josep batlle i els seus ajudants, no paren de sorprendre’ns. Estem segurs que lluitaran per els títols com cada any tot i que l’objectiu es que treballin i s’ho passin d’allò mes bé fent el que els hi agrada, tots tenim molt aprendre de la seva dedicació.

Parlem ara un mica de tu. Es difícil compaginar la vida personal amb el fútbol sala?

Gràcies ha tenir una companya com la Rocio que ajuda i treballa per el club tant o més que jo, per mi es molt fàcil però he de reconèixer que ens treu moltes i moltes hores. Per sort trobar una persona com ella, m’ha ajudat molt a complir un somni per mi com es transmetre la meva passió per el futbol sala a la resta.

Quantes hores setmanals dediques al teu treball de coordinador i entrenador del primer equip?

Bufffff prefereixo no dir-ho, la gent em prendria per boig jeje. Però moltes, forma part de la meva vida i ho faig amb moltes ganes.

Estàs content amb la teva tasca durant aquests anys? Pots dir dues coses negatives i dues positives? Et sents recolzat pel club?

Crec que estic molt recolzat pel club i em deixa fer bastant el que vull però sempre vull que m’escoltin mes jajaja. Estic força content tot i que sempre penso que ho puc fer millor. Bé, sempre intento treure lo positiu de tot, així que em costa dir coses negatives. M’agradaria que tothom valores molt més la feina que fa el club i la gent que m’envolta. Tot i que penso que la gran majoria ho sap. Com algu positiu, posaria el gran grup humà que estem creant. Penso realment que tot te una part positiva així que deixo la negativitat pels altres.

Actualment, el primer equip està situat en quarta posició de la Divisió d’Honor. Amb opcions clares d’ascens. Com veus a l’equip? Creus que podrem celebrar a final de temporada un ascens?

Veig a l’equip fort i amb ganes, tot i les pèrdues de jugadors esmentades abans. Sempre els hi dic que juguin sense por perquè els veig entrenar i son molt bons. Si competim com entrenem i perdem, aquesta por que a vegades ens lliga, optarem a l’ascens tot i que no podem parar de treballar i treballar.

Per finalitzar, que li diries a tots els entrenadors i jugador/es del club que estan llegint aquesta entrevista?

Que es prenguin al peu de la lletra el lema del club” De la grada al camp SOM UN”. Si entenen això tot lo altre ve sol. I que sempre no parin de voler aprendre, sempre es pot millorar. Tot esforç té la seva recompensa.

Moltes gràcies Joan Serra!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: